Om Nätfolket

Möllevångsfestivalen är en festival som till stor del skapas av deltagarna själva. De boende i området öppnar av tradition sina gårdar för allmänheten under festivalen. På samma vis vill vi i år att vi delar med oss av den uppkoppling och information som i vanliga fall är inlåst i privata utrymmen.
Idén om öppna nätverk blomstrar över hela jordklotet. I vissa länder använder sig av öppna nät för att det finns en brist på uppkoppling och man måste dela ut de få knytpunkter det finns. Vi gör det för att vi har ett överflöd. De flesta använder bara en bråkdel av sin uppkopplings kapacitet. På samma sätt sitter de flesta på en massa värdefull digital information som skulle kunna komma andra till glädje. Under festivalen vill vi sammankoppla det gemensamma offentliga utrymmet med en digital offentlighet.
Vi kommer själva att bidra med ett lokalt nätverk i ljusrondellen där man kan komma förbi för att dela med sig av ett urval av sin egen eller ta del av andras digitala information som laddas upp på den lokala servern.
Att öppna sitt nät är som att släppa in andra människor på sin bakgård. Det innebär inte att någon kommer åt din dator. Ha dock koll på att du bara delar med dig av mappar med data du vill sprida, inte de som innehåller personlig information. Om du behöver teknisk hjälp, har frågor eller vill hjälpa till kommer vi att finnas i närheten av Rondellen på Kristianstadsgatan vissa tider under festivalen.
Så öppna ditt internet under Möllevångsfestivalens dagar, säg åt dina grannar att också göra det. Kom sedan gärna ner till oss i Möllevångsgruppens lokal vid Rondellen och märkt ut ditt öppna nät på vår karta över området!
/Nätfolket
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s